Hej alla fisketokar!

Äntligen en STOR fiskerapport.

Började vintern med en fantastisk resa till Argentina och Havsöring i Rio Gallegos och Jurassic Lake med Solid Adventures (Christer Sjöberg - Loop).

Vi fick bra med stor havsöring där den största vägde 10,2kg tagen av min kompis Torsten Andersson. Det var ett fantastiskt upplägg med guider, frukost lunch och middag. Säger bara WOW, så den som vill följa med i januari hör av er snart då det finns ett par platser kvar.

Isfiskade med spö och rulle efter gädda, skitkul med många stora, där bästa dagen var 33 stycken plus några gösar. Så den som vill ha kul på isen kan höra av sig!

Vårfisket blev lite försenat av den stränga vintern, men oj vilket fiske det blev efter gädda och havsöring när isen väl gick (bara en trög dag). Bästa vårdagen på gädda kom vi upp i 106 gäddor med en medelvikt på nästan 4kg på 4 kunder samt en rad över 10kg. Öringsfisket var också fantastiskt där bästa dagen blev 16 stycken och den största vägde 5,3kg. Ps, min svåger Nino fick en havsöring då vi pimpla gös i vintras på nästan 4kg.

Gösfisket började trögt men blev också otroligt bra framöver där 83 stycken gösar är det bästa resultatet för en dag i år. Samma kunder fick 57 stycken året innan på jigg. Många fina gösar med en topp på 4,7kg. Har både metat med levande, jiggat och trollat gös.

Var i vanlig ordning till Alaska i somras där laxfisket och naturen är i världsklass så den som vill med dit 2014 eller 2015 kan bara höra av sig då det är jag som är turledare.

Fisket nu i höst har varit otroligt bra, började hösten med abborre som bara blir bättre och bättre. Flera dagar med över 200st/dag på 3-4 kunder i båten. Störst hittills är dock "bara" på 1150g, men många över 9hg.

Gäddfisket har bara blivit bättre och bättre med åren och nu i höst är 127 stycken den bästa dagen hittills, med 2 stycken över 8kg den dagen. 11,1kg är den största hittills i höst, men det kommer större nu när vattnet kyls ner. Både abborre, gädda och havsöring är normalt bra ända fram till mitten på december sen tar laxtrollingen över på Vänern där en normaldag ligger på mellan 4-15 laxar. Det finns fortfarande några dagar kvar i november och december samt i vinter på isfiske efter gädda och laxtrolling på Vänern. Bifogar ganska många bilder på nöjda kunder!

 

Mvh Fisketoken Ronny

 

© Ronny Andensfiske AB